En primer lloc, quan parlem de produir materials impresos com fulletons, cartells o revistes, hi ha dues tecnologies principals: impressió offset i impressió digital. És per això que, cadascuna d’aquestes tècniques té els seus avantatges i inconvenients. Per això, escollir la correcta per al teu projecte pot fer una gran diferència en el resultat final. Descobreix amb nosaltres les diferències clau de cada tipus!

Impressió Offset

La impressió offset és un procés en què la tinta es transfereix d’una planxa de metall a un cilindre de goma i, finalment, al suport d’impressió. Aquest procés és ideal per a tirades de producció massiva. A més a més, ofereix una alta qualitat de color i detall. Algunes de les seves característiques principals són:

  • Alta qualitat: La impressió offset produeix resultats d’alta resolució i colors intensos, perfectes per a materials promocionals.
  • Rendible per a tirades grans: A mesura que augmenta el volum de la tirada, el cost per unitat de la impressió offset disminueix, la qual cosa la fa ideal per a projectes de gran volum.
  • Flexibilitat en els materials: Aquesta tècnica pot utilitzar una àmplia gamma de papers i acabats, incloent-hi papers especials i revestits.
Tintas impresión offset

Impressió Digital

En contraposició, la impressió digital és un procés directe en què els fitxers digitals es transmeten directament a la impressora, que aplica la tinta al suport d’impressió. Aquest mètode és perfecte per a tirades petites i projectes personalitzats. Aquests són els seus avantatges:

  • Ràpid i econòmic per a tirades petites: La impressió digital no requereix la preparació de planxes com en la impressió offset. D’aquesta forma, la fa més ràpida i menys costosa per a tirades petites.
  • Personalització: Permet la personalització individualitzada de cada exemplar, la qual cosa és ideal per a projectes amb variables com ara noms o adreces úniques.
Documento de impresión digital

Quin tipus d’impressió escollir?

Tot i que tant la impressió offset com la impressió digital tenen els seus avantatges i desavantatges, és important considerar les necessitats específiques de cada projecte abans de prendre una decisió. La impressió offset ofereix una alta qualitat en grans tirades de producció, mentre que la impressió digital és més flexible i econòmica per a tirades més petites. A més a més, la impressió offset pot proporcionar una gamma més àmplia de papers i acabats, mentre que la impressió digital ofereix un temps de resposta més ràpid i una major personalització.

Bloques de impresiones offsets

Per tant, la tria entre impressió offset i impressió digital dependrà de factors com el volum de producció, la qualitat desitjada, els terminis de lliurament i el pressupost disponible. Amb una comprensió clara de les diferències entre aquests dos mètodes d’impressió, es pot prendre una decisió informada que optimitzi els resultats del projecte.

Contacta'ns
Hola! 👋🏼
Tens alguna consulta sobre els serveis d’impressió que oferim o necessites imprimir?