Abans de fer realitat les teves idees, és crucial evitar errors d’impremta bastants comuns perquè el resultat final sigui impecable. Per això, et volem ensenyar els que has d’evitar tant sí com no.

Aquests són els errors més comuns que ha d’evitar la impremta

La correcta preparació dels arxius per a impressió és fonamental per garantir resultats òptims en qualsevol projecte d’impressió i evitar errors d’impremta. En aquest article, identificarem i abordarem els cinc errors més freqüents en la preparació d’arxius per a impressió, proporcionant solucions pràctiques per evitar-los i millorar la qualitat dels vostres projectes impresos.

Marges de seguretat inadequats

En primer lloc, un error comú en la preparació d’arxius és no tenir en compte els marges de seguretat al voltant del disseny. Aquest mancat de marges pot resultar en elements importants tallats o ajustats incorrectament durant el procés d’impressió. És essencial incloure marges de seguretat d’almenys 3 mm per garantir que els vostres dissenys es tallin amb precisió i no es perdi cap informació vital.

Resolució d’imatges inadequada

Per altra banda, utilitzar imatges de baixa resolució és un error que pot afectar greument la qualitat dels vostres materials impresos. És important assegurar-se que totes les imatges utilitzades tinguin una resolució mínima de 300 DPI (punts per polzada) per obtenir una reproducció nítida i precisa. Imatges de baixa resolució poden aparèixer borroses o pixelades, arruïnant la professionalitat del vostre treball imprès.

FULLETONS IMPREMTA BOU
Fulletons – GrupBou

Conversió incorrecta dels colors

En tercer lloc, ometre la conversió dels colors del mode RGB al mode CMYK és un altre error comú. Els colors en mode RGB (Red, Green, Blue) utilitzats en pantalla poden aparèixer molt diferents una vegada impresos si no es converteixen adequadament al mode CMYK (Cian, Magenta, Yellow, Black) utilitzat en impressió. Assegureu-vos de convertir tots els vostres colors a CMYK per obtenir resultats de color precisos i consistents.

colores RGB
Colors del mode RGB

Tipografies no vectoritzades o excessivament complexes

No obstant això, l’ús de tipografies especials sense vectoritzar o massa complexes pot provocar problemes de compatibilitat i reproducció durant la impressió. És recomanable vectoritzar les tipografies especials i evitar les fonts massa detallades o complexes que poden no ser reproduïbles amb claredat en petits formats o en acabats especials com el stamping.

Tipografies no vectoritzades - Impremta Bou
Tipografia no vectoritzada VS Tipografia vectoritzada

Absència de sangs i línies de tall

Finalment, no incloure àrees de sang i línies de tall al vostre disseny és un error que pot resultar en marges blancs no desitjats o tallades inesperades durant el procés d’impressió. Assegureu-vos de deixar una zona de sang de 3 mm al voltant del vostre disseny per evitar marges blancs i d’incloure línies de tall clares per indicar els punts de tall precís.

Per últim, la preparació d’arxius per a impressió requereix atenció als detalls i una comprensió clara dels requisits tècnics. Amb una preparació adequada i seguiment de les pràctiques recomanades, podeu garantir la professionalitat i l’èxit dels vostres treballs impresos.

Contacta'ns
Hola! 👋🏼
Tens alguna consulta sobre els serveis d’impressió que oferim o necessites imprimir?