invitació de boda i papereria

INVITACIONS DE BODA I PAPERERIA


Organitzar una boda no és una tasca gens fàcil, i darrere d’aquesta organització hi ha una quantitat de preparatius immensa. Un d’aquests preparatius és el que anomenem la papereria de la boda, dins de la qual hi trobem les invitacions de boda, un tema del qual parlarem més en profunditat en aquest blog.

Segur que alguna vegada hauràs sentit allò de “la invitació és la carta de presentació del vostre enllaç”, i d’aquí ve la importància de pensar i cuidar el disseny tant de les invitacions com de tota la papereria de la boda.

La invitació de boda

Les invitacions són un dels elements més importants que no poden faltar el dia de la nostra boda, són imprescindibles. El seu disseny ha de seguir el mateix fil conductor que l’estil i el tipus d’enllaç que s’estigui organitzant, de manera que pugui transmetre als convidats una primera impressió i una pinzellada del que serà el dia de la boda.

Han de contenir la informació que necessitin saber els teus convidats com per exemple l’espai on serà la cerimònia, l’espai de la celebració del convit, la data, l’hora i les dades de contacte.

Actualment, trobem molts estils d’invitació diversos que s’adapten a les necessitats i als gustos de cada parella. Les invitacions que ara mateix estan en tendència són sobretot les d’estil minimalista, amb línies rectes i colors neutres, les de formes geomètriques i sobretot, les d’aquarel·la.

invitació de boda i papereria

Els sobres

Aquest és un element que va agafant cada vegada més força dins de la papereria de la boda. Aquesta temporada s’està donant molta personalitat als sobres, deixant les invitacions en un segon pla amb un estil més minimal, i apostant sobretot per sobres folrats amb estampats originals o il·lustracions, per sobres de colors i pel paper kraft. Això sí, seguint sempre un estil per tal que totes les peces vagin a conjunt. Últimament, també estem veient una aposta pels segells de lacre per tancar els sobres, que es poden personalitzar i que donen un toc final molt elegant a l’acabat de les invitacions, o altres elements com ramets de flors seques o cintes de tela.

Seating plan

El seating plan és un conjunt d’elements que serveixen per no crear el caos a l’entrada del banquet. El trobem a les bodes amb taules on la distribució ja està feta, però en altres bodes de format còctel sense taules, prescindeixen d’ell. 

El protocol de les taules consisteix en diversos cartellets que indiquen les taules i la col·locació de cada convidat en cada una d’elles. Normalment, els trobem a l’entrada de l’espai del banquet, de manera que els convidats a l’entrar, ho vagin veient i puguin saber on aniran asseguts.

Dins del seating plan també trobem els marca-llocs, un cartellet que es col·loca a les taules, amb el nom de cada convidat i que indica on ha de seure de la taula, i els números de la taula al centre d’aquesta, perquè els convidats la puguin trobar.

Menús de boda

Es tracta d’uns cartells amb les indicacions del menú que se servirà. Normalment, el restaurant o el càtering que s’encarrega del menjar ofereix els seus propis cartells de menú, amb el logotip de l’empresa, però si el que vols és una boda organitzada amb detall, l’ideal és fer uns menús que vagin coordinats amb la resta de papereria de la boda i que així se segueixi el mateix fil conductor.

Targetes d’agraïment

Aquestes targetes són un element ideal per donar les gràcies als convidats, tant pel seu regal com per la seva assistència a la boda. S’acostumen a donar al costat del detallat que es regala el dia de la boda a cada un dels convidats. A la targeta s’hi pot escriure un missatge personal i individualitzat, com a agraïment.

invitació de boda i papereria

 

A més de tots aquests elements sobre els quals hem parlat, existeixen moltes altres peces que poden formar part de la papereria d’una boda, però que dependrà dels gustos de cada parella i del seu pressupost.

Si estàs pensant en fer la papereria de la teva boda, comenta’ns el teu projecte amb detall, a la impremta de Tarragona et podem ajudar! T’animem a fer un cop d’ull a la nostra pàgina web o a contactar amb nosaltres!

 

Contacta'ns
Hola! 👋🏼
Tens alguna consulta sobre els serveis d’impressió que oferim o necessites imprimir?