Impressió samarretes: Sublimació, vinil o transfer?

Gràcies a aquest post, coneixeràs les diferències que hi ha entre les diferents tècniques més sol·licitades d’impressió de samarretes, a més de descobrir tots els detalls sobre les funcionalitats de cadascuna d’aquestes tècniques, perquè puguis decidir quina utilitzar per als dissenys de les samarretes.

 

SUBLIMACIÓ

 

La sublimació tèxtil és una tècnica d’impressió en què les tintes es converteixen en gas en ser escalfades, cosa que permet que el color s’injecti a les fibres del teixit. Això permet una impressió d’alta qualitat i duradora en peces de polièster o amb alt contingut de polièster.

Qualitat: Imatges d’alta resolució i colors vibrants que resisteixen el rentat i el desgast. La impressió no s’esvaeix ni s’esquerda amb el temps.

Transpirabilitat: Com que les tintes s’integren a les fibres del teixit, no creen una capa sobre la superfície. Això significa que la roba sublimada és transpirable i còmoda dutilitzar.

Limitacions: La sublimació només funciona en peces de polièster o amb alt contingut de polièster, és a dir, no és adequada materials naturals com el cotó.

 

VINIL

El vinil tèxtil implica tallar un disseny en material de vinil per després aplicar-lo a la peça amb calor. És la tècnica més popular per a dissenys simples i cridaners.

Qualitat: Els gràfics de vinil són duradors i resistents al rentat, encara que poden començar a enlairar-se després de múltiples rentats.

 Versatilitat: El vinil tèxtil s’adhereix bé a una àmplia varietat de teixits, incloent cotó, polièster i barreges. Això ho fa més versàtil en termes d’elecció de peces.

 Limitacions: És ideal per a dissenys simples i gràfics d’un sol color o de colors sòlids. No és adequat per a imatges complexes o degradats de color.

 

 

TRANSFER

El transfer tèxtil implica imprimir el disseny en paper de transferència, i després aplicar-lo a la peça amb calor. Aquesta tècnica se sol utilitzar per a produccions de baix volum.

 Avantatges: És l’opció més accessible per a petits projectes.

 Transpirabilitat: A diferència de la sublimació, els dissenys de transfer creen una capa a la superfície del teixit, la qual cosa pot reduir la seva transpirabilitat.

 Limitacions: Els dissenys es poden començar a desgastar i esquerdar després d’alguns rentats, especialment si no es cuiden adequadament.

 

 

 

En resum, l’elecció dependrà de les vostres necessitats i preferències específiques. Si busques qualitat i durabilitat, la sublimació és ideal per a peces de polièster. El vinil tèxtil és l’elecció més versàtil i duradora, mentre que el transfer tèxtil és l’opció econòmica per a petits projectes. Considera els teus objectius i fes que les teves peces siguin úniques!

 

Tot i així, si després de llegir aquest post, segueixes tenint dubtes, a GRUPBOU oferim tot l’assessorament necessari perquè el producte final tingui una qualitat impecable i immillorable.

 

Contacta’ns i t’ajudarem!

Contacta'ns
Hola! 👋🏼
Tens alguna consulta sobre els serveis d’impressió que oferim o necessites imprimir?