personalització d'objectes a tarragona

QUÈ SIGNIFICA TENIR EL CERTIFICAT FSC®?

El certificat FSC® (sigles de Forest Stewardship Council) és un estàndard que atorga l’ONG amb el mateix nom a les empreses o organitzacions que promoguin una gestió forestal ambientalment apropiada, socialment beneficiosa i econòmicament viable dels boscos del món.

L’ONG Forest Stewardship Council (Consell dAdministració Forestal) és l’òrgan a nivell mundial encarregat d’atorgar el certificat a les empreses que compleixen els requisits bàsics per garantir que fan un ús responsable dels boscos en els seus treballs.

EN QUÈ ES RELACIONA EL CERTIFICAT FSC® AMB UNA IMPREMTA COM A GRUPBOU?

Lògicament no a la impressió en si mateixa, sinó sobre el suport d’impressió. La gran majoria d’impressions editorials s’imprimeixen sobre suports derivats de la fusta (periòdics, catàlegs, targetes, invitacions, cartes i un llarguíssim etcètera d’aplicacions amb base paper).

significado certificado fsc

GrupBou estem certificats FSC®, garantia que consumim papers que provenen de la gestió forestal responsable i que complim amb els requisits de la cadena de custòdia i els protocols de producció per assegurar que el paper certificat s’imprimeix correctament. Un petit gra de sorra per ajudar a conservar la vida i la diversitat d’espècies al nostre planeta. Imprimint a GrupBou esculls impresos responsables.
Com a empresa certificada podem incloure el logotip de la certificació a les nostres impressions sense cost addicional per als nostres clients. D’aquesta manera, els nostres clients també poden donar visibilitat a la responsabilitat mediambiental a les seves comunicacions.

L’ORIGEN DEL CERTIFICAT FSC®

L’associació Forest Stewardship Council es va fundar a Toronto, Canadà, l’any 1993 per un grup heterogeni i transnacional d’empreses comercialitzadores de fusta.
A la cimera de Toronto es va fundar oficialment l’organització i es van establir uns estàndards per a la certificació, que només seria atorgada a les empreses que els complissin exhaustivament.

La certificació FSC® garanteix que els productes tenen l’origen en boscos ben gestionats que proporcionen beneficis ambientals, socials i econòmics.

fsc.org

ELS PRINCIPIS I CRITERIS DEL CERTIFICAT FSC®

GrupBou ens preocupa el medi ambient i la salut del nostre planeta, per això tenim la certificació FSC® que garanteix que disposem de suports dimpressió que provenen de lexplotació responsable dels boscos. El certificat valida tota la cadena de distribució de la fusta, des de l’explotació del bosc fins a la darrera comercialització del producte final acabat (en el nostre cas paper i derivats).

La certificació FSC® s’atorga únicament a les unitats de gestió forestal, de les quals s’extreu la fusta per fabricar el paper que imprimim, que compleixin els 10 principis i els criteris definits per l’organització:

Principi 1: Compliment de les lleis – complir totes les lleis, els reglaments, els tractats, les convencions i els acords.
Principi 2: Drets dels treballadors i condicions d’ocupació – mantenir o millorar el benestar social i econòmic dels treballadors.
Principi 3: Drets dels pobles indígenes –identificar i donar suport als drets dels pobles indígenes de propietat i ús de la terra i els seus recursos.
Principi 4: Relacions amb les comunitats – mantenir o millorar el benestar social i econòmic de les comunitats locals.
Principi 5: Beneficis del bosc – mantenir o millorar els beneficis econòmics, socials i ambientals a llarg termini provinents del bosc.
Principi 6: Valors i impactes ambientals – mantenir o restaurar l’ecosistema, la biodiversitat, els recursos i els paisatges.
Principi 7: Planificació de la gestió – comptar amb un pla de gestió implementat, monitorat i documentat.
Principi 8Monitoratge i avaluació – demostrar el progrés cap al compliment dels objectius de la gestió.
Principi 9: Alts valors de conservació – mantenir o millorar els atributs que defineixen aquest tipus de boscos.
Principi 10: Plantacions – planificar i gestionar les plantacions conforme als Principis i Criteris de FSC.

SUMA’T A LA IMPRESSIÓ RESPONSABLE

Si com nosaltres, la impremta de Tarragona, també et preocupes per la salut ambiental del nostre planeta, ja ho saps. La impressió responsable és possible. Contacta’ns per gestionar qualsevol tipus d’impressió amb certificat FSC® i suma’t a fer del nostre món un lloc una mica millor. En triar impresos certificats estàs ajudant a conservar els boscos.

Contacta'ns
Hola! 👋🏼
Tens alguna consulta sobre els serveis d’impressió que oferim o necessites imprimir?